10 tips voor het aanbrengen van een zelfbruiner

10 tips voor het aanbrengen van een zelfbruiner

Wil je graag een mooie, zomerse teint zonder uren in de zon door te brengen? Dan is een zelfbruiner de ideale oplossing! Met een zelfbruiner kun je snel en gemakkelijk een prachtige, egale bruine kleur krijgen, zonder schadelijke UV-stralen. Maar om teleurstellingen en vlekken te voorkomen, is het belangrijk om te weten hoe je een zelfbruiner op de juiste manier aanbrengt.

In deze blog delen we graag 10 handige tips voor het aanbrengen van een zelfbruiner. Of je nu een beginner bent of al ervaren bent met zelfbruiners, met deze tips zul je zeker een mooie, natuurlijke teint krijgen!

1. Kies een product dat bij je past

Er zijn verschillende soorten zelfbruiners beschikbaar, zoals lotions, mousses en sprays. Het kan daarom lastig zijn om te kiezen, maar over het algemeen is het aanbrengen van een lotion makkelijker dan een spray. Afhankelijk van je huidtype kun je kiezen voor een donkerdere of lichtere variant.

2. Scrub of exfolieer je huid

Een goede voorbereiding is het halve werk! Voordat je begint met het aanbrengen van een zelfbruiner, is het daarom belangrijk om je huid goed voor te bereiden door dode huidcellen te verwijderen. Dit kan door te scrubben of te exfoliëren. Je gezicht kun je het beste de nacht voordat je de zelfbruiner gaat aanbrengen voorbereiden met een goede exfoliant, oftewel een peeling op basis van (fruit)zuren. Je lichaam kun je scrubben met een scrubhandschoen of body scrub. Door het verwijderen van de dode huidcellen zal de zelfbruiner beter hechten en heb je minder kans op vlekken en strepen.

3. Breng aan op een schone huid

Je kunt het beste even douchen voordat je begint met het aanbrengen van de zelfbruiner. Zorg dat make-up en oliën goed verwijderd zijn. Dit voorkomt dat de zelfbruiner vlekkerig wordt en zorgt voor een egaal resultaat.

4. Hydrateer je huid

Een zelfbruiner hecht mooier op een goed gehydrateerde huid dan op een droge huid. Breng daarom eerst een niet te vette vochtinbrengende bodylotion of gezichtscrème aan. Laat dit goed intrekken en begin dan pas met het aanbrengen van de zelfbruiner.

5. Gebruik een zelfbruiner handschoen

Om te voorkomen dat je handen ook bruin worden, is het handig om handschoenen te dragen bij het aanbrengen van de zelfbruiner. Je kunt wegwerphandschoenen gebruiken of een speciale zelfbruiner handschoen kopen. Een zelfbruiner handschoen zorgt er niet alleen voor dat je handen schoon blijven, maar het verdeelt ook de zelfbruiner gelijkmatig over je lichaam. Een zelfbruiner handschoen is gemakkelijk uit te wassen in de wasmachine op maximaal 30°C.

6. Breng aan in kleine hoeveelheden

Breng telkens een kleine hoeveelheid zelfbruiner (een tot twee pompjes) aan op de zelfbruiner handschoen of op je handen. Begin altijd bij je benen en werk naar boven toe. Verspreid de zelfbruiner in cirkelvormige bewegingen over je huid.

7. Breng minder aan op droge gebieden

Vermijd het aanbrengen van te veel product op knieën, ellebogen, enkels en voeten. Deze gebieden zijn vaak droger dan andere delen van je lichaam en als je daar teveel zelfbruiner aanbrengt, zal je daar een donkere, onnatuurlijke kleur krijgen.

8. Laat de zelfbruiner goed intrekken

Laat een zelfbruiner altijd goed intrekken en drogen voordat je je kleding aantrekt of naar bed gaat. Meestal is 10-15 minuten voldoende. Vermijd daarna strakke kleding en ga ook niet sporten of douchen die dag. Zweten zal zorgen voor vlekken en door te snel te douchen zal je de tan wegspoelen.

9. Was je handen

Heb je geen zelfbruiner handschoen gebruikt? Dan is het belangrijk om je handen grondig te wassen na het aanbrengen. Doe dit met water en zeep en neem hier echt de tijd voor. En als je toch vlekken op je handen krijgt, dan kun je deze verwijderen met wat babyolie of nagellak remover (zonder aceton!).

10. Breng na enkele dagen opnieuw aan 

Breng de zelfbruiner om de paar dagen opnieuw aan om de kleur te behouden en te vernieuwen. Hydrateer je huid met een een verzorgende crème of bodylotion om langer van je kleurtje te genieten. En scrub alleen je huid voordat je de zelfbruiner opnieuw aanbrengt.

Zelfbruiner kopen?

Ben je op zoek naar een fijne zelfbruiner lotion met een natuurlijk resultaat? Bekijk dan de producten van Tanning Glamour. Onze SolaVita Tanning Lotion is geschikt voor lichte tot medium huidtypen en kan zowel op het lichaam als het gezicht worden gebruikt. De lotion smeert makkelijk uit en is verrijkt met Vitamine E, zodat de huid wordt gehydrateerd en verzorgd. Met onze luxe zelfbruiner handschoen bescherm je je handen en voorkom je vlekken en oneffenheden.

 

Zelfbruiner lotion SolaVita